Jackie Bergman avled den 5 juli 2014 av den hjärntumör han drabbades av ett och ett halvt år tidigare.

Enligt Jackies önskan kommer denna webbsajt att finnas kvar i tio år.

Läs, lyssna och inspireras av hans optimism, kraft och tro på kärleken. Läs också gärna minnesorden över Jackie

Du är här: Hem » Sanning och samhörighet

Sanning och samhörighet

Sanning

Förr eller senare kommer ”sanningen” alltid fram. För det är bara sanningen som beskriver verkligheten. Sanningen behöver ständigt utvecklas och erövras på nytt.

Det som inte är sant kollapsar förr eller senare. Ett hållbart systemtänkande bygger på sanning. Att försöka finta verkligheten via nuvarande finansiella och politiska system förvärrar problemen.

Samhörighet

När vi känner samhörighet med andra är vi trygga och törs tala mer sanning. Vi har fått fast mark under fötterna. Skuld och skam har släppt sina grepp. Den upplevda separationen till andra blir mindre. Kreativiteten gör glädjeskutt och den mänskliga mognaden tar fart.

Både sanning och samhörighet är individuella och föränderliga tillstånd. De går dessutom igenom konvulsioner när vi tar till oss större perspektiv. Hur kan du och jag medverka till ökad sanning och samhörighet?

Kärlek

Grunden för sanning och samhörighet är kärleken som tydliggörs av samvetet. När rädslan är större än kärleken är vi fega. När kärleken är större är vi modiga. Och när kärleken är mycket större är vi passionerade. Kommer modet i dig och mig vara tillräckligt för att välja kärlekens kompasskurs?

Hållbarhet

Tankar är värdeneutrala. Känslor ger värderingar och väcker motivation till handling. Det är bra att veta om motivationen kommer från rädsla eller kärlek. Rädsla kan stänga av de sinnesintryck som vi inte förmår hantera. Det sovande folket är därför illa ute. Men rädsla kan också väcka oss till ansvarstagande och kreativitet så att vi svarar an på utmaningar. Den vakna människan är programmerad för sanning, samhörighet, kärlek och hållbarhet!Russel Brand är en väckarklocka! Först kommer en kort kommentar från Jeremy Paxman. Nedanför finns en intervju med Russel Brand

Allt gott,Jackie Bergman

Lämna en kommentar