Jackie Bergman avled den 5 juli 2014 av den hjärntumör han drabbades av ett och ett halvt år tidigare.

Enligt Jackies önskan kommer denna webbsajt att finnas kvar i tio år.

Läs, lyssna och inspireras av hans optimism, kraft och tro på kärleken. Läs också gärna minnesorden över Jackie

Jackie Bergman – Ledarskap och hållbarhet

Jackie Bergman

Kontakt

Frågor rörande Jackies bok mm sköts av hans dotter Jenny Torheim jenny@fearorlove.se

Inre ledarskap

Jag har en gedigen erfarenhet av ledarskap och affärsutveckling inom näringslivet. Positiva erfarenheter från mycket utmanande projekt och kontinuerlig egen utveckling har gett mig en trygg plattform för att diskutera och formulera förutsättningar för det ”inre ledarskapet” – hur jag leder mig själv och kanske andra. Eftersom jag är oberoende av såväl arbetsgivare som uppdragsgivare, kan jag tala fritt ur hjärtat.

Yttre ledarskap

Under 30 år har jag lett större projekt inom energi- och kraftindustrin. Det har alltid rört sig om anläggningar med någon form av miljöfördel. Jag har varit anställd av Fortum, Vattenfall, ÅF Energikonsult och Götaverken Energy. Ett flertal engagemang har varit utomlands.

Från 2001 har jag arbetat som fristående konsult och haft uppdrag inom bl a Skellefteå Kraft, MälarEnergi, Västerås kommun, fastighetsförvaltning, Rädda Barnen, IFL vid Handelshögskolan, KTH och ett flertal andra skolor.

Fördjupat ledarskap

Sedan 80-talet har jag aktivt och medvetet fördjupat mig inomledarskap. Förutom traditionella kurser har jag även gått en professionell utbildning i psykologi vid PsykosyntesAkademin och en utbildning i filosofi vid Fielding Univeristy, Kalifornien. Jag har varit mentor samt samtalsledare för pappa- och mansgrupper.

Under 2009 kom min bok “Rädsla eller kärlek? Ditt vägval!” i första och andra upplagan. Den är även utgiven i Tyskland, Schweiz, Österrike och Bulgarien av mycket bra förlag. Fler länder är på väg. Den har även ut blivit utvald som talbok för synskadade i Sverige.

I början av 2011 hade jag tre ”interaktiva talk shows” på en teater i Stockholm då jag intervjuade personer som tänkt lite längre när det gäller ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Föreställningarna finns sammanställda på en DVD: ”Ledarskap för det hållbara samhället, Från rädsla till kärlek!”

Sedan 2009 har jag deltagit i Almedalen med egna föreläsningar och samtal. Sommaren 2011 intervjuade jag bl a personer som ifrågasätter exponentiell tillväxt vid fem olika event.

När jag inte tar mig an livets stora frågor, tycker jag att det är fantastiskt härligt att vara mer kroppslig. Jag åker utför, seglar katamaran, spelar squash, dansar salsa och håller på att bli gitarrist.

Sagt om Jackie som föreläsare

Föreläsningen var fantastisk! Kommer att vara till stor hjälp i livet. Ser fram emot boken. Tack!

Jätteduktig. Innehållet var bra och intressant. Kunde inte bli bättre.

Grymt bra, gav mig verkligen motivation både för skola och arbetsliv i denna mörka depressionstid. THANKS!

Föreläsningen var en av de bästa jag varit med om. Allt han sa kändes så klockrent och fick mig att tänka logiskt kring mina egna upplevelser.

Fantastiskt bra och det han gjorde fick hela klassen att inse vad stress är och kan vara.

Vad media säger

“Han är en jävel på kärlek” – Artikel i Vi i Vasastan (.pdf)
“Vi är förvirrade som män”
– Artikel i SvD