Jackie Bergman avled den 5 juli 2014 av den hjärntumör han drabbades av ett och ett halvt år tidigare.

Enligt Jackies önskan kommer denna webbsajt att finnas kvar i tio år.

Läs, lyssna och inspireras av hans optimism, kraft och tro på kärleken. Läs också gärna minnesorden över Jackie

Du är här: Hem » Trendbrott? Är det fasaden som rämnar?

Trendbrott? Är det fasaden som rämnar?

Du vet att jag vet att dom andra också vet

Allt oftare pratar jag med personer som säger ”jag förstår att penningsystemet är ohållbart, men jag vet inte hur och hur jag kan pratar om det … ”. De har inte bara förstått att ägandet blir mer snedfördelat, utan att problemet är djupare än så.

Omvälvande insikter

Osäkerheten är högst förståeligt. Hur kan vi skifta till en diametral motsatt uppfattning om vad pengar egentligen är? Från femtitalet fick vi tidningen Lycko-Slanten där Spara och Slösa förmdelade vår illusoriska världsbild. Dags att förstå nytt!

Dagens pengar är egentligen skuld

Det är bråttom att skapa en djupare förståelse för vad pengar egentligen är idag. Och vad pengar skulle kunna vara imorgon – neutrala verktyg som samhället tillhandahåller medborgarna för att utbyta nyttigheter.

Nya och demokratiska pengar

För att det ska bli en demokratisk lösning, krävs en lösning som inte med automatik för över värden från dem som har för lite till dem som har för mycket lite. Det är bråttom att du och jag skapar förståelse och bygga samförstånd!
Se Positiva Pengar

Allt gott,
Jackie Bergman

Lämna en kommentar