Jackie Bergman avled den 5 juli 2014 av den hjärntumör han drabbades av ett och ett halvt år tidigare.

Enligt Jackies önskan kommer denna webbsajt att finnas kvar i tio år.

Läs, lyssna och inspireras av hans optimism, kraft och tro på kärleken. Läs också gärna minnesorden över Jackie

Du är här: Hem » “Grön ekonomi” är fortsatt plundring

“Grön ekonomi” är fortsatt plundring

Här nedan visar Lucia från Friends of the Earth i Brasilien pedagogiskt hur vi låter “grön ekonomi” privatisera och plundra folkets gemensamt ägda naturtillgångar.

Vi sätter prislappar på miljön i tron att det ska leda till hushållning. Men när man väl har produktifierat naturen, kan man enklare ta stegen till försäljning av dina och mina förutsättningar för överlevnad. Det är en global trend. Privatiseringen av pengar och ekosystemtjänster måste stoppas!

Lucia beskriver här en förment grön process,kallad REDD+. Den är dessvärre en illa dold kolonialisering. Kan privatisering med nuvarande penningsystem vara något annat?

När man har pyramidspelsvaluta och prislappar på miljön, leder det oundvikligen till den yttersta frågan: “Hur mycket är du villig och kapabel att betala för att överleva … jasså inte mer, det var ju synd. Nästa!”

Ett alternativ bland flera är att pengar istället ges ut av oss själva ( t ex via Riksbanken)  på liknande sätt som rabattkupongerna från ICA eller Coop. Skiftet till folkets valutor kommer inte att lanseras av politikerna. De har låtit sig neutraliseras av bankerna.

Jag har varit lyckosam projektledare och affärsutvecklare i energiindustrin under hela mitt yrkesliv. Men när jag insåg vad som egentligen pågår, försvann motivationen. Våra barns tillgångar och framtid (för)skingras, bl a under illusionen av ”grön ekonomi”.

Det tredje och fjärde nyhetsbrevet fortsätter beskrivningen av alternativen.

 Allt gott,
Jackie Bergman

Prenumerera på nyhetsbrevet

Lämna en kommentar