Jackie Bergman avled den 5 juli 2014 av den hjärntumör han drabbades av ett och ett halvt år tidigare.

Enligt Jackies önskan kommer denna webbsajt att finnas kvar i tio år.

Läs, lyssna och inspireras av hans optimism, kraft och tro på kärleken. Läs också gärna minnesorden över Jackie

Du är här: Hem » Det sovande folkets tillgångar säljs ut och ges bort

Det sovande folkets tillgångar säljs ut och ges bort

Borgarna säljer systematiskt ut våra gemensamma tillgångar till den privata marknaden. Företag och naturtillgångar som tillhört folket skingras nu på samma sätt som när mineraltillgångarna ges bort till privata företag och NATO tillåts bomba sönder svensk natur. Alltmedan folket sussar tryggt.

Regeringen säljer även ut Nordea som anser att de ska tjäna 15 % på eget kapital. Varför startar vi inte fler sådana statsägda banker, så att ränteintäkterna kommer tillbaks till oss själva? Typ som Riksbanken fungerar. Det vore ett steg mot ett hållbart penningsystem.

Privatbankerna tillåts vägra att ta emot kontant betalning. Därmed ger vi dem ensamrätt på att skapa pengar ur tomma luften och att ta ut ännu större avgifter på alla våra transaktioner. Är man rädd för bank runs och därför stryper mängden kontanter?

Hur har det kunnat bli så här? Skolor säljs ut till klippare i utlandet. Avlyssningen av dig och mig på Internet rullar på i godan ro. Ojämlikheten ökar varje år. Majoriteten tror att pengar är en tillgång och inte en skuld. Vems intressen styr?

Inom beteendevetenskapen talar man om ”frysning”. När stressen blir för stor, stängs sinnena och intellektets funktioner av. Har vår civilisation drabbats av emotionell kollaps?

När jag var liten ville jag inte gå och lägga mig på kvällarna. Min mamma avslöjade då att jag “sov räv”. Sover det svenska folket på riktigt, eller … ?

Fortsättning följer i ytterligare tre brev.

 Allt gott,
Jackie Bergman

Prenumerera på nyhetsbrevet

Lämna en kommentar