Jackie Bergman avled den 5 juli 2014 av den hjärntumör han drabbades av ett och ett halvt år tidigare.

Enligt Jackies önskan kommer denna webbsajt att finnas kvar i tio år.

Läs, lyssna och inspireras av hans optimism, kraft och tro på kärleken. Läs också gärna minnesorden över Jackie

Du är här: Hem » När larmen tystnar

När larmen tystnar

Den här posten skickades ut som ett nyhetsbrev 2013-08-24

När larmen tystnar … sjätte träffen

Jag gör ingenting förrän jag är tillräckligt motiverad. Vare sig det gäller att titta på TV eller gå på miljömöte. Motivation kan beskrivas som en känslostyrd process. Antingen försöker jag undvika det jag inte vill ha eller strävar efter det jag vill ha mer av. Och det är känslorna som styr.

Tankarna är givetvis viktiga! De tar fram strategiska vägar till målet. När jag har funnit den väg som synes ge det största utbytet relativt uppoffringen, är jag motiverad att agera. Antingen sätter jag nu på TV:n eller också går jag på miljömötet. Ditt val har tydliggjort din motivation.

Klimatfrågan är i grunden inte en logistikfråga utan en psykologisk en utmaning! Den handlar om att känslomässigt så ut med det som krävs för att nå hållbarhet.

  •  Kan vi få det som känns omöjligt att bli möjligt?
  •  Vilka är våra psykologiska hinder och möjligheter?              

Kring detta pratar Billy Larsson som är psykolog och fil dr i psykologi. Han är initiativtagare till nätuppropet radikaliseraklimatpolitiken.nu och aktiv i klimatrörelsen som skribent.

Välkomna till Klimataktions Visionsserie den 2/9 kl. 19:00.
ABF på Sveavägen 41
Stockholm.

 

När larmen tystnar och uppgivenheten tar över behövs du och jag.

Allt gott, Jackie Bergman

Prenumerera på nyhetsbrevet

Lämna en kommentar