Jackie Bergman avled den 5 juli 2014 av den hjärntumör han drabbades av ett och ett halvt år tidigare.

Enligt Jackies önskan kommer denna webbsajt att finnas kvar i tio år.

Läs, lyssna och inspireras av hans optimism, kraft och tro på kärleken. Läs också gärna minnesorden över Jackie

Du är här: Hem » Utländska föreläsare om hållbara ekonomi i Åre, Göteborg och Stockholm

Utländska föreläsare om hållbara ekonomi i Åre, Göteborg och Stockholm

Den här posten skickades ut som ett nyhetsbrev 2013-06-11

Bankekonomerna och politikerna fortsätter att utforska strutsperspektivet medan den övriga samhällsdebatten om penningsystemets destruktivitet sannolikt växer exponentiellt. Två gästande föreläsare inspirerar och fördjupar samtalen ytterligare efter midsommar.

Helena Norberg-Hodge. Economics of Happiness. Åre 25/6 och Stockholm 26/6,

Helena är ursprungligen svenska och har studerat hållbar samhällsbyggnad i över 30 år, skrivit flera böcker och gjort en film. Boken Ancient Futures: Learning from Ladakh är översatt till 42 språk. Större delen av sitt liv har hon tillbringat i USA, Australien och Asien. Hon har otaliga exempel på hur västerländsk “marknadsekonomi” har brutit ner fungerande kulturer till ”drone economies”, liksom iakttagelser om grunderna för det goda samhället.

Helena talar på Living Local Economies – Supportive tools and instruments iÅre, 25 juni(bokningen är nu tyvärr stängd).

Men du kan träffa henne den 26/6, kl 19 i Stockholm, Immanuelskyrkan, Kungstensgatan 17, Stockholm. T-bana Rådmansgatan. Du får höra mer om utveckling av identitet, känsla av samhörighet och sammanhang som leder till praktiskt fungerande ekonomier och samhällen.

Här gör hon en härlig presentation om Economics of Happpiness på TEDx.

Thomas Greco. The Economics of Peace, Justice and Sustainability. Göteborg 25/6 och Stockholm 1/7

Liksom Helena, är Thomas Greco en av de verkligt erfarna och insiktsfulla pådrivarna för ny ekonomisk logik, från konkurrens till samverkan. Han ar skrivit ett flertal böcker om penningsystem som tillvaratar människans långsiktiga intressen genom omställning.

“Civilization is going through an exciting and necessary metamorphic change from destructive competition, growth, and consumption, toward a regenerative, steady-state, more mature mode of living. The key to the successful completion of thatmetamorphosis is the transcendence of outmoded mechanisms of money, banking, and finance and the emergence of true economic democracy”

Fjärilen symboliserar den pågående metamorfosen från larv till nästa uttryck av oss själva.

En länk till båda kvällarna med Thomas Greco, The Economics of Peace, Justice and Sustainability.

Flera bra initiativ som vänder historien via bl a alternativa valutor, God Banketik.se.

 

Allt gott, Jackie Bergman

Prenumerera på nyhetsbrevet

Lämna en kommentar