Jackie Bergman avled den 5 juli 2014 av den hjärntumör han drabbades av ett och ett halvt år tidigare.

Enligt Jackies önskan kommer denna webbsajt att finnas kvar i tio år.

Läs, lyssna och inspireras av hans optimism, kraft och tro på kärleken. Läs också gärna minnesorden över Jackie

Du är här: Hem » Push, Eisenstein och en ny logik

Push, Eisenstein och en ny logik

Den här posten skickades ut som ett nyhetsbrev 2013-05-14

Pusha för en ny logik!

Förhoppningarna till miljörörelsens och näringslivets ”gröna ambitioner” har aldrig varit i närheten av att infrias. Flertalet utvecklingskurvor fortsätter åt fel håll. Helt enligt den logik som vårt penningsystem dikterar och som våra politiker maskerar.

Och samtidigt finns det massvis med goda krafter och initiativ. De behöver snabbt manövrera sig till de beslutande nivåerna och där utveckla det hållbara ledarskap som vi äldre generationer misslyckats med. Just nu pågår The International Youth Initiative Program i Järna som är ett härligt exempel.

Vi äldre kan av olika skäl inte göra jobbet åt de unga, men vi kan ge dem mer respekt och uppbackning än hittills. Vi behöver släppa på vår makt och inflytande och framförallt behöver de ta för sig mer och formulera sina egna mål.

Push Sverige är en av arrangörerna till fredagens intressanta föredrag om en “ny logik”.

 

Föredrag med Charles Eisenstein, fredag 17/5, kl

Den ”nya logiken” bygger på tagaren som blir en givare. Charles beskriver hur empati lägger grunden för samhörighet som överbryggar separation mellan människor. Att det inte är konkurrens utan samarbete som vi behöver mer av. Det bygger på insikter som vi alla redan har. Som att jag inte kan bli helt glad förrän du också är det. Frågan är om vi vågar fokusera våra individuella och kollektiva medvetanden på kärlek snarare än rädsla.

Charles är en av västerlandets frontpersoner för den nya logiken. Han har bl a skrivit Sacred Economics och The Ascent of Humanity.

Föreläsning: ”The more beautiful world our hearts know is possible”
Plats: 
Aula Magna, Frescativägen 6, Universitetet, Stockholm
Datum: 
Fredag 17 maj 
Klockan: 
18:00 – 21:00
Anmälan: 
Facebook-event
Pris: 
Donation/Gåvoekonomi. Vi medskapar detta – donation ges på plats.

Övriga organisatörer bakom fredagens föredrag är:
YIP – The International Youth Initiative ProgramSymbiosÄngsbacka,PUSH SverigeStiftelsen God Banketik, TGIM – Thank God It´s MondaySustainable Life Festival,ABF,Steg 3HUB StockholmMedskaparinitiativet och Omställning Sverige

Allt gott,

Jackie Bergman

Prenumerera på nyhetsbrevet

Lämna en kommentar