Jackie Bergman avled den 5 juli 2014 av den hjärntumör han drabbades av ett och ett halvt år tidigare.

Enligt Jackies önskan kommer denna webbsajt att finnas kvar i tio år.

Läs, lyssna och inspireras av hans optimism, kraft och tro på kärleken. Läs också gärna minnesorden över Jackie

Du är här: Hem » Vem är det som är lurad?

Vem är det som är lurad?

Om du inte vet vem som är lurad, så är det du!

Rubriken lär vara ett uttryck bland amerikanska pokerspleare. En djupare reflektion om vad som pågår i världsekonomin, energitillgångarna och miljön kan antagligen hjälpa dig att bli mindre lurad än om du bara lyssnar till gammelmedia. Jag har tidigare berättat om och intervjuat Chris Martenson och även hans fru Becca. Här kommer han med en alldeles ny film som ger en uppdaterad version av hans Crash Course. Han har även med sig olje-experten Kent Moors och finansekonomen Keith Fitz-Gerald.

Jag kan givetvis inte förutsäga framtiden, men jag ser inte några alternativ till vad dessa tre personer berättar.

Your future. The ultimate pyramid scheme.

Den här filmen är “amerikansk”. Den är gjord för att sälja ett nyhetsbrev som sägs visa hur man kan tjäna pengar på den pågående krisen. Dessa aspekter är inget jag vill uppmuntra, men jag anser att det huvudsakliga innehållet är värt att sprida.

Chris har själv beskrivit varför han trots allt gått med på att medverka i filmen. Jag rekommenderar gärna hans eget nyhetsbrev Peak Prosperity som är gratis. Efter att ha tillbringat tre dagar på kurs med honom är min bedöming att han har samma syfte som jag, folkbildning för ett hållbart samhälle. Han är svenskättlig och skulle gärna komma hit och berätta mer. Så hör av dig om du har idéer!

Här är mina intervjuer med Chris och Becca.

Min bok Rädsla eller kärlek? Ditt vägval! beskriver de psykologiska mekanismerna som ligger bakom den bristande analysen och förlamade politiken som gör det möjligt för ett fåtal att fortsätta sko sig medan flertalet är tämligen lurade. Rädsla orsakar separation mellan människor och att sanningar inte blir sagda.

På min DVD, Ledarskap för det hållbara samhället. Från rädsla till kärlek! intervjuar jag tio personer om ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Tidigare bankcheferna Johan Sandwall och Oscar Kjellberg samt författaren David Jonstad berättar om det ekonomiska pyramidspelet som bygger på att pengar inte är en tillgång utan skuld till bankerna med ränta. De övriga berättar om förutsättningar för hållbara människor som kan åstadkomma ett hållbart samhälle.

Tisdagen den 2/10 kommer jag att hålla ett föredrag om tillväxt, hållbarhet och penningsystem, det nuvarande och alternativen. Inbjudan kommer.

Just nu, torsdag till söndag, pågår Future Perfect i Vaxholm. Förra året var jag i stort sett den enda personen som tog upp frågan om exponentiell tillväxtr och penningsystemet, i år är den huvudtemat. Det går fort nu! Åk dit och träffa Ben Dyson från Positive Money, ett konkret förslag på hur vi kan ta oss ur pyramiden.

Skicka gärna vidare till någon du vill ska få veta mer om förutsättningarna för hållbarhet.

Lämna en kommentar