Jackie Bergman avled den 5 juli 2014 av den hjärntumör han drabbades av ett och ett halvt år tidigare.

Enligt Jackies önskan kommer denna webbsajt att finnas kvar i tio år.

Läs, lyssna och inspireras av hans optimism, kraft och tro på kärleken. Läs också gärna minnesorden över Jackie

Du är här: Hem » Dark Mountain: Pessimister på ytan, optimister på djupet?

Dark Mountain: Pessimister på ytan, optimister på djupet?

För några år sedan bildades i England Dark Mountain som en reaktion mot tron på att teknikfixa miljön är tillräckligt för att nå hållbarhet. Både eko-modernister och samhällskritiker har uppfattat dem som uppgivna fatalister som strävar efter civilisationens undergång.

I helgen hade organisationen sitt första event i Sverige under rubriken Ociviliserat. Det fanns många punkter på programmet, allt från film, musik, kontaktimprovisation och panel av alternativodlare till beskrivning av världsfinansernas omöjliga framtid presenterad av en tidigare hedgefondchef från USA. Det blev också många spontana samtal bland deltagarna om vad som egentligen pågår i världen och som gammelmedia inte berättar om.

Lyssna till vad Dougald Hine, en av grundarna till Dark Mountain, har att säga:

 

www.darkmountain.se

Lämna en kommentar