Jackie Bergman avled den 5 juli 2014 av den hjärntumör han drabbades av ett och ett halvt år tidigare.

Enligt Jackies önskan kommer denna webbsajt att finnas kvar i tio år.

Läs, lyssna och inspireras av hans optimism, kraft och tro på kärleken. Läs också gärna minnesorden över Jackie

Du är här: Hem » Penningsystemet ÄR ett svart hål, UNFIXABLE! (Inte roligt!)

Penningsystemet ÄR ett svart hål, UNFIXABLE! (Inte roligt!)

Chris Martenson, på videon nedan, är en otroligt skärpt kille och hans budskap gäller alla valutor. Han beskriver sig själv så här: author; obsessive financial observer; trained as a scientist; experienced in business. Det jag tycker är intressant med honom är “scientist”. Nästan samtliga som jag vet ifrågasätter tillväxt, inklusive jag själv, är nämligen ingenjörer. Vad är det vi ser?

Chris förklarar hur vi människor inte kan hantera exponentialitet, man fattar helt enkelt inte innebörden av att ökningen ökar. Han beskriver ett omöjligt penningsystem som tillsammans med de övriga förutsättningarna inom energi och miljö är bortom rädding.

Hur kan man i denna situation lita till tillväxt genom ännu mer räntetung skuldsättning? (Lånen går inte främst till ny verksamhet utan till bankräddning.) Med mer åtstramningar ovanpå? Detta är INTE ett vetenskapligt styrt beteende! Det påminner mig om autism. Men eftersom jag bara är amatörekonom, lyssnar jag gärna på dina tips om vad jag ännu inte förstått. Till dess fortsätter jag att tänka högt.

Vad är det som vi låter ekonomer och politiker hålla på med? Ska vi rädda banker som gör idiotiska spekulationer, genom att skuldsätta folket?? Till en ännu högre fallhöjd i en olöslig ekvation??? Medvetet eller omedvetet, det var länge sedan som tanken började svindla, är det därför vi slutat tänka?.

När det stora korthuset ramlar, vem kommer politikerna att skydda? Banksidan eller folksidan? (Får man ställa en sådan fråga i ett demokratiskt land?)

Det finns lösningar! Se nästa nyhetsbrev.

Om du också anser att detta är viktiga tankar som behöver undersökas vidare, vore jag mycket tacksam om du gillar på facebook och twittrar, länkar på hemsidan. Detta är en del av mitt ideella mitt miljödriv under 35 år.

Om du är en av de som går till botten med viktiga frågeställningar, vill jag varmt rekommendera hans “Crasch coursre” på 3,5 timmar. (Mycket bättre än 45 min versionen). Och om du vill ha en total översikt av ledarskap för ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet, titta här på min DVD.

Lämna en kommentar