Jackie Bergman avled den 5 juli 2014 av den hjärntumör han drabbades av ett och ett halvt år tidigare.

Enligt Jackies önskan kommer denna webbsajt att finnas kvar i tio år.

Läs, lyssna och inspireras av hans optimism, kraft och tro på kärleken. Läs också gärna minnesorden över Jackie

Du är här: Hem » Finns det “ohemula” skulder?

Finns det “ohemula” skulder?

“Ohemul” betyder att sakna grund eller berättigande. Finns det ohemula skulder? Om man redan då lånet tas, vet att skulden troligen inte kan betalas tillbaks, är inte skulden ohemul då? Även på en av de mest politiskt konservativa scenerna i Almedalen 2010, sa en hel panel att man inte trodde att …

http://www.debtocracy.gr/indexen.html

… Grekland skulle kunna betala tillbaks sina lån. Fanns det fler som tidigt borde ha insett att Grekland skulle gå från demokrati till debtokrati?

Om någon lånat ut pengar till en snickare som hamnat på obestånd, kan man då kräva att snickaren ska sälja sin hammare för att betala av lånet? Om man lånar ut pengar till korrupta representanter för en folkgrupp, kan man då kräva att lånet ska betalas tillbaks? Denna grekiska film väcker frågan om vilka lån som kan anses legitima.

Ett av de senaste tillfällena då skulder har avvisats, var då USA invaderade Irak. USA hävdade då till Iraks långivare i Europa att de hade utgett “odious debt”, illasinnad skuld.

Om större delen av folket inte är medvetet om att penningsystemet i grunden är ett pyramidspel som förutsätter ökande skulder till privata banker, vad är det då som är rätt och riktigt?

Här kan du se hela filmen. Engelsk textremsa, tryck på play-knappen. Skicka gärna vidare.

Förlåt oss våra skulder …
Jackie Bergman

Lämna en kommentar