Jackie Bergman avled den 5 juli 2014 av den hjärntumör han drabbades av ett och ett halvt år tidigare.

Enligt Jackies önskan kommer denna webbsajt att finnas kvar i tio år.

Läs, lyssna och inspireras av hans optimism, kraft och tro på kärleken. Läs också gärna minnesorden över Jackie

Du är här: Hem » Occupy Wall Street missar målet

Occupy Wall Street missar målet

Visst är rörelsen behjärtansvärd och befogad. Men den missar det grundläggande systemfel som “framtvingar” spekulation, girighet och förtjänst utan arbete. Sannolikt tror 95 % av de amerikanska och svenska befolkningarna att det är Federal Reserve och Riksbanken som skapar nya kronor i takt med tillväxten. Här krävs en grundläggande folkbildning ända upp till hösta nivå inom näringslivet.

Sanningen är, att de privata bankerna tillverkar pengar ur luften som skuld mot ränta. För att det ska finnas pengar till nästa års räntebetalning, kräver matematiken att det tas mer lån nästa år. Därför är dessvärre förhoppningen om en grön tillväxt en farlig illusion.
Det finns flera alternativ till dagens metod att skapa pengar. Ockupera justitiedepartementet och Vita huset också!

Lämna en kommentar