Jackie Bergman avled den 5 juli 2014 av den hjärntumör han drabbades av ett och ett halvt år tidigare.

Enligt Jackies önskan kommer denna webbsajt att finnas kvar i tio år.

Läs, lyssna och inspireras av hans optimism, kraft och tro på kärleken. Läs också gärna minnesorden över Jackie

Du är här: Hem » Systemfel som hotar världen, 2 av 3

Systemfel som hotar världen, 2 av 3

Den här posten skickades ut som ett nyhetsbrev 2013-03-20

Alternativa penningsystem

Ekonomerna hävdar att vi har det enda fungerande och bästa tänkbara systemet. Socialismen har ju misslyckats. Men det finns många alternativa sätt att skapa pengar, med eller utan ränta på ränta, med eller utan substantiellt värde. Det finns fler än 2000 parallella penningsystem. Vissa har tiotusentals medlemmar och har funnits i 70 år.

Vår civilisation har många likheter med tidigare civilisationers sista fas, just före kollapsen. Kommer vi själva att vakna i tid för att förändra penningsystemet innan kaos har utbrutit?

Sprid meddelandet, se filmen!

 

Olika kampanjer pågår, se upp!

Många har verkligen förstått kärnfrågorna, men tvärr inte flertalet av de miljöengagerade. De som fortfarande tror att det ordnar sig med mer återvinning, jämlikhet och tekniklösningar har nog en hel del mer att inhämta. Visst skapar dessa insatser massor med bra erfarenheter som vi behöver. Faran är bara att halva lösningar kan blockera utvecklingen av de ”hela” lösningarna som vi behöver.

Värsta exemplen på desinformation här hemma är kanske när vi låter vår största folkägda bank och storföretagen lansera pretentiösa miljöböcker, miljötävlingar och andra låtsaslösningar på huvudproblemet. Ställ gärna en kontrollfråga:

Ändrar denna åtgärd på sättet vi skapar pengar?

Sprid meddelandet och se filmen!

 

(Detta är andra meddelandet av tre om samma film)

 

Allt gott,

Jackie Bergman

Prenumerera på nyhetsbrevet

Lämna en kommentar