Jackie Bergman avled den 5 juli 2014 av den hjärntumör han drabbades av ett och ett halvt år tidigare.

Enligt Jackies önskan kommer denna webbsajt att finnas kvar i tio år.

Läs, lyssna och inspireras av hans optimism, kraft och tro på kärleken. Läs också gärna minnesorden över Jackie

Du är här: Hem » Tack för vårens gensvar plus en fördjupning om pengarna!

Tack för vårens gensvar plus en fördjupning om pengarna!

En högre logik och fördjupning om pengarna

Något är på gång, det märks! Allt fler positiva svar på nyhetsbreven och fler nya prenumeranter. Man börjar inse att den nuvarande logiken inte förmår vända utvecklingen. Och att det faktiskt finns en högre logik.

Några fler nyhetsbrev kommer sporadiskt under sommaren. Till hösten planerar jag en mer sammanhängande beskrivning av de inre och yttre möjligheterna för ett hållbart ledarskap.

När du får en ledig stund i sommar kan du vidga din förståelse för penningsystemet på ett sätt som ingen svensk akademisk ekonom ännu har förunnat oss. SEBs chefekonom ojade sig häromveckan över att kreditnivån aldrig varit så hög som nu. Nej just det, det är ju privatbankerna som ger ut pengar som kredit mot ränta (pengar som de inte ens har)! Eftersom vi haft tillväxt har skulderna till bankerna växt och vi har hittills därför undgått kollaps. Tillväxt förutsätter ytterligare skulder till bankerna.

Professor Richard Werner förklarar pedagogiskt en hel del intressanta aspekter av banksystemets dysfunktionalitet och vad som behövs för att det ska bli samhällsnyttigt. Vilken svensk professor blir först ut med ett bidrag till sann folkbildning?

Lämna en kommentar