Jackie Bergman avled den 5 juli 2014 av den hjärntumör han drabbades av ett och ett halvt år tidigare.

Enligt Jackies önskan kommer denna webbsajt att finnas kvar i tio år.

Läs, lyssna och inspireras av hans optimism, kraft och tro på kärleken. Läs också gärna minnesorden över Jackie

Du är här: Hem » Jag ska prata om hållbarhetens existentiella utmaning

Jag ska prata om hållbarhetens existentiella utmaning

I juni kommer en liknande konferens om vetenskapens och andligheten som jag var med på i Tucson i mars. Denna gång i Holland.


På temat “Awakening to Sustainability – Trough Fear to Love” kommer jag att berätta om varför hållbarhet är en existentiell utmaning som inte kan uppnås inom nuvarande paradigm. Vi behöver “helt enkelt” en högre medvetandenivå och bild av vilka vi är som människor. Och detta är inget nytt, det är vad visdomstraditioner berättat om i några tusen år.

I ett av nyhetsbreven från Tucson intervjuade jag Deepak Chopra som sade precis samma sak; “sustainability will not happen unless we have a psychological and emotional shift! We need to include consciousness in our identity. That is becoming spiritual.”

Sedan jag kom hem efter senaste resan, har jag lyssnat på fler videor med Chopra och fortsätter vara imponerad av den mannens djupa svar på kluriga frågor. Och jag ser också tydligt hur rädsla – kärlek modellen ger konkreta svar på hur vi kan navigera i den existentiella utmaningen.

Större delen av juni kommer jag att vara i New York och hoppas kunna skicka ytterligare inspiration för våra bidrag till hållbarhet.

Skicka gärna vidare till någon du känner eller vill påverka!

Länk till Science & Nonduality

Abstract för presentationen i Holland:

Awakening to Sustainability – Through Fear to Love

Sustainability is not a logistic problem, it is an existential challenge! Awakening is necessary for the decisions we need to take. One way to awaken in spite of this daunting challenge is being aware of fear and love as two basic motivators.

This presentation is about support to the individual awakening in practical everyday situations as well as in major challenges. Ecological sustainability can only be approached by sustainable individuals that form sustainable societies forming sustainable economies.

The concept of fear and love has in my own case firstly made me a successful manager for large scale environmental projects. Secondly, I got a tool for dealing with my private life in gradually better ways. Thirdly, it made me understand the deeper parts of my personality as consciousness or spirit.

As emotions tell us about our needs, they become totally rational when we fully understand them. Motivation comes from emotions only. Emotional awareness is a portal to awakening in practical life, with little need of spiritual preparation. It still supports identification with consciousness /nonduality/spirit that come out of most spiritual traditions

Fear is contracted consciousness, it causes separation and untruth. Love is expanded consciousness, it generates affinity and truth. When we respond creatively to the caring messages of fear, we take responsibility for the situation. Then fear can be seen as love.

I do not see that all the spiritual insights are getting a fair manifestation in societal transformation. So how can we bring all our resources out there, to the “real world” in the street, business and government? One way might be through awareness of fear and love.

 

 

Lämna en kommentar