Jackie Bergman avled den 5 juli 2014 av den hjärntumör han drabbades av ett och ett halvt år tidigare.

Enligt Jackies önskan kommer denna webbsajt att finnas kvar i tio år.

Läs, lyssna och inspireras av hans optimism, kraft och tro på kärleken. Läs också gärna minnesorden över Jackie

Du är här: Hem » Upplev andlighet utan religion på domsöndagen i Djursholms kapell

Upplev andlighet utan religion på domsöndagen i Djursholms kapell

I mitt förra nyhetsbrev beskrev Deepak Chopra hur den ”andliga” aspekten är en förutsättning för att klara mänsklighetens utmaningar. Gösta Tingström är en präst som valt att gå en andlig väg utanför den religiösa inramningen. Gösta är en av initiativtagarna till föreningen SeMera, vars vision är ”Vi är en universell kraft för mänsklig växt, inre och yttre frid”.

De flesta religionerna har en bild av en Gud som straffar. Förra helgen höll jag en work shop om hedersvåld, konfliktlösning och värderingar. Det är lätt för oss i Sverige att se uttryck i andra kulturer som avviker från vår egen uppfattning om det goda livet. Men även om vi tror att sekulariseringen har avskaffat ”synden” och ”helvetet”, utgör dessa begrepp fortfarande en skuggsida även av vår världsbild. Vår kultur är nog mer ”marinerad” i religion än vi anar.

Nu på söndag, som är domsöndagen, kommer Gösta, Fredrik Swan (en härlig musiker) och jag att genomföra en annorlunda hyllning till själen, eller vad du väljer att kalla din egen upplevelse av det som är större än din personlighet. För att den andliga visionen om det goda livet ska komma till uttryck, behöver uppfattningen om synden och helvetet ses över.

Djursholms kapell nu på söndag, 20/11, kl 11.00. (Upplevelsen av Djursholms kapell är i sig en anledning att komma dit.)

Varmt välkommen
Jackie Bergman

Åka kommunalt:
10:23 – 10:37 tunnelbanans röda linje från T-Centralen till Danderyds sjukhus.
10:42 – ca 10:53 buss 606 från Danderyds sjukhus mot Djursholms torg. Kliv av vid Djursholms centrum.
Med en rask promenad cirka 400 meter så hinner du till 11.00.

Lämna en kommentar